Kedvenc helyek

Friss zene
[re:jazz]: Expansion
(INFRAcom! / Deep Distribution)A német [re:jazz] projekt neve jól lefedi, hogy Matthias Vogt producer és zenészei mit is csinálnak: különböző modern elektronikus tánczenei stílusokból (downtempo, nu jazz, house, elektro, absztrakt hiphop stb.) kiválogatják kedvenceiket, és akusztikus dzsessz feldolgozást készítenek belőlük, mindezt magas színvonalon, gyakorlatilag teljesen újraértelmezve az eredeti darabokat.
Realistic Crew: Blind Musician [ experimental / triphop ]
Egy ideig minden a legnagyobb rendben volt, szépen sütött a Nap, és a percek különösebb fennakadás nélkül követték egymást. Aztán egyszercsak valaki fáradt olajat kevert az elszaporodó felhőkbe, és megborult az idő.
Realistic Crew: Overcome
(Realistic Crew)Vranik Krisztián és Kalotás Csaba, avagy ismertebb alteregóikon Krizo és Chabz 2001-ben kezdték meg Realistic Crew néven a közös munkát és műsorukat a Tilos Rádióban. Két szólóanyagból összeállított dupla EP-jük (Growgrow/TestLies), majd a Fekete kefe című film aláfestő zenéje és annak remixlemeze után kibővítették projektjüket, és elkészítették első igazi Realistic Crew-albumot.
Recloose: Cardiology
(Planet E / !K7 / BMG)Downtempo zene Detroitból, a techno szülővárosából - ki hallott már ilyet? Költői a kérdés, mert pontosan így jellemezhetjük Matt Chicione, a Recloose fedőnevű DJ-producer bemutatkozó albumát. A lemez elkészítésében ráadásul a detroiti techno-félisten, Carl Craig segédkezett.
Recoil: Liquid
(Mute/HMK) Alan Wilder (ex-Depeche Mode) legújabb Recoil-lemeze eljutott arra a pontra, ahová mindenki csak a saját felelőségére követheti. Kísérleti, de részleteiben megfelel a korstílusnak, sokszínű, viszont nagyon ijesztgetős.
Recoil: subHuman
(Mute / EMI)A Depeche Mode egykori hangzásfelelőse, Alan Wilder már a nyolcvanas években is szakított néha időt arra, hogy féltve dédelgetett kísérleti projektjével, a Recoillal foglalatoskodjon. A DM-ből való 1995-ös távozása után azonban már minden szabadidejét és energiáját arra fordíthatta, hogy elmerüljön saját elborult zenei világában – ennek eredményeképpen született meg az 1997-es Unsound Methods album, majd 2000-ben a Liquid. A folytatásra bő hét esztendőt kellett várni: 2007-ben a Mute kiadónál nemcsak a Recoil első két lemezének, az 1988-as Hydrologynak (és az ahhoz hozzácsapott 1986-os demószerű 1+2 EP-nek) és az 1992-es Bloodline-nak az újrakiadása, de Wilder vadonatúj, albuma is megjelent.
Red Hot + Rio 2 [ tropical ]
Bár a huszonegyedik században - az előző évtizedhez képest - ritkásabban, de azért a szokott, megbízható színvonalon jelennek meg az AIDS-ellenes küzdelemben a művészet eszközeivel tevékeny részt vállaló Red Hot alapítvány által kiadott lemezek. A Red Hot + Rio 2 a tizenkettedik a sorban.
Red Hot + Riot - The Music And Spirit Of Fela
(MCA / Universal) Az afrobeat műfaj már több évtizedes múltra tekint vissza, köszönhetően Fela Kuti áldásos tevékenységének. Olyasvalaki ő az afrikai zenében, mint Miles Davis, vagy James Brown az amerikaiban. A bevételeivel a HIV pozitív és AIDS-es betegek gyógyítását segítő Red Hot + válogatáslemez-sorozat 14. darabján Fela zenéje és szelleme került terítékre, ritka nívós társaság prezentálásában.
Red Hot Chili Peppers: By The Way
(Warner)Három évvel a zseniális Californication album után új anyaggal jelentkezik a Red Hot Chili Peppers. A címadó kislemezdallal beharangozott By The Way albumra az egykori funk-rocker társaság (lásd: Mothers Milk / The Uplift Mofo Party Plan / Freaky Styley) végleg modern hippizenekarrá változott.
Red Hot Chili Peppers: Greatest Hits And Videos
(Warner)A Warner kiadó az R.E.M.-hez hasonlóan (lásd: In Time) összefoglalja másik nagy sikerzenekara, a Red Hot Chili Peppers elmúlt másfél évtizedét is, az ő esetükben azonban a párhuzamos DVD-t nem külön kiadványként, hanem a korlátozott példányszámú kétlemezes verzió részeként jelenteti meg.
3456789101112
7 / 24 oldal
Játék
Téglás Zoli, a kaliforniai Ignite zenekar frontembere most saját projektjével érkezik Budapest egyik ikonikus klubjának színpadára.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.