Kedvenc helyek

Friss zene
Red Hot Chili Peppers: I'm With You [ funk / pop / rock ]
Már a cím is magáért beszél. Velünk vannak. De mi velük vagyunk? Akarunk? Ott van még az a láthatatlan kapocs? Öt évet vártunk. Az érzések ambivalensek, de csak első blikkre.
Red Hot Chili Peppers: Live In Hyde Park
(Warner)A Greatest Hits válogatásalbum és a külön is megjelent Greatest Videos klipgyűjtemény után a Red Hot Chili Peppers újabb összegző jellegű kiadvánnyal állt elő: egy dupla koncertlemezzel, melynek – a jól ismert dalok mellett új szerzeményeket és feldolgozásokat is tartalmazó – anyagát a kaliforniai zenekar három londoni fellépésén, 2004. június 19-én, 20-án és 25-én rögzítették.
Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium (Warner)
A 2002-es By The Way óta a Red Hot Chili Peppers főleg visszatekintő kiadványokkal állt elő: a Greatest Hits slágerválogatás (és a hozzá kapcsolódó Greatest Videos klipgyűjtemény), illetve az annak turnéján rögzített Live At Hyde Park dupla koncertlemez mellett ide tartozott még a frontember Anthony Kiedis Scar Tissue című önéletírása is. John Frusciante gitáros viszont csak úgy fosta az új zenéket, és hét szólólemeze (a Shadows Collide With People és a szintén 2004-es The Will To Death nyitotta hatrészes sorozat) után társaival még egy RHCP-albumot is összedobott - abból is egy duplát.
Red Hot Chili Peppers: The Getaway [ pop / rock ]
A mai harmincasok talán még emlékeznek egy Red Hot Chili Peppers nevezetű formációra, melynél senki nem játszott funk-rockot feszesebben, mocskosabban és izgalmasabban. Ennek a négyesnek pedig ugyanilyen érzéke volt a kitörölhetetlenül fogós dallamokhoz is.
Red Planet (filmzenelemez)
(Pangaea/Universal) A Vörös bolygó című Mars-expedíciós sci-fi csak jövőre ér a magyar mozikba, de a filmzenelemez már most itt van.
Red Snapper: A Pale Blue Dot
(Lo / Neon Music)A kilencvenes évek tánczenéjének egyik meghatározó, újító zenekara, a triphop/breaks/future jazz keveréket élő hangszerelésben prezentáló, instrumentális zenéjét néha egy-egy vendéghang (pl. Beth Orton) szerepeltetésével díszítő Red Snapper trió három album (Prince Blimey – 1996, Making Bones – 1999, Our Aim Is To Satisfy – 2000) után, 2002-ben húzta le a rolót, akkor úgy tűnt végleg. Hat év elteltével most az újjáalakult formáció egy formabontó kiadvánnyal, új szerzemények koncertfelvételeit és azok remixeit tartalmazó minialbummal tér vissza.
Red Snapper: Key [ acid jazz / electronica ]
Az akusztikus hangszerek és a rendszerbe kötött elektronika vegyítésében, egymásra halmozásában és egymáshoz idomgatásában már a kilencvenes évek közepe óta kitartóan mesterkedő Red Snapper ötödik albumához érkezett.
Redman: Malpractice
(Def Jam/Universal) Ötödik albumával jelentkezik a magát egyfajta komikus figuraként beállító New Jersey-i rapper, Redman. A lemez zenei rendezői között találjuk az egyik legfunktasztikusabb brit drum'n'bass producert, a már a legutóbbi LL Cool J-albumon is besegítő Adam F-et is - sajnos csak az intro és egy bónuszdal erejéig. De nem ez a legnagyobb baj.
Reef: Getaway
(Sony) Akárcsak a Toploaderben, a szintén angol Reefben is van némi retrós, sőt néha konkrétan Black Crowes-os beütés (ők is készítettek lemezt George Drakoulias producerrel!). A kvartett tagjai most a szokásosnál is feszesebbre vették a figurát: negyedik albumukat a Stereophonics legutóbbi lemezét keverő Al Clay produceri segédletével rögzítették.
Regina Spektor: Begin To Hope
(Sire / Warner)A Strokesszal közös Modern Girls & Old Fashioned Men duettel és Soviet Kitsch című albumával feltűnt orosz származású New York-i zongorista-énekesnő, Regina Spektor a 2006-os évet az első három független albumának (11:11 – 2001, Songs – 2002, Soviet Kitsch – 2003) legjobb dalait egybegyűjtő Mary Ann Meets The Gravediggers And Other Short Stories válogatással nyitotta, most pedig előáll negyedik sorlemezével, amely minden eddigi munkájánál poposabb és letisztultabb, ráadásul már rögtön egy nagy kiadónál jelenik meg – minden adott a nagy áttöréshez.
45678910111213
8 / 24 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.