Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló október 19 - 25.
A bűbájos neosoul énekesnő-rapperlány, Akua Naru két év után tér vissza Budapestre, ahol az Akvárium Klubban mutatja be hamarosan megjelenő új lemezét. És ez még nem minden! Heti koncertajánlónkban a hosszú hétvégére is találtok érdekes zenei csemegét!
Román Jazz Fesztivál [ jazz ] Budapest, BMC - Opus Jazz Club, október 24 - 26.
Ha valamiből, akkor a jazz-zenéből sosem elég – ezt a Budapest Music Center is nagyon jól tudja, így az őszi szezonban is fergeteges programokkal kedveskedik a stílus rajongóinak.
15 éves a Gödör Klub [ alternative / folk ] Budapest, Gödör Klub, október 26 - 29.
2002 októbere óta a pesti underground elválaszthatatlan része a fent nevezett klub, mely még az Erzsébet téren indult, majd onnan települt át a Király utcába. Csütörtökön Kaláka-verskoncerttel, majd állandósuló Belvárosi Táncházzal kezdődik az ünneplés.
Apocalyptica (FIN) [ metal ] Budapest, MOM Sportközpont, október 27. 20:00
Már több mint húsz év telt el azóta, hogy megjelent az Apocalyptica kizárólag Metallica-feldolgozásokat tartalmazó debütáló nagylemeze.
Richard Galliano (F) és Demeniv Mihály [ folk / jazz / tango ] Budapest, Zeneakadémia, október 28. 19:00
A francia muzsikus hangszere a tangóharmonika, mely választásában Astor Piazzolla személyesen is megerősítette. Az argentin nagyság saját népének zenéjét emelte új szintre, és így tett a cannes-i művész is, mindezt a jazz és az improvizáció segítségével.
Mulatu Astatke (ETH) [ jazz / pop / world music ] Budapest, Müpa Budapest, október 30. 20:00
Október végén egy igazi legenda előtt nyitja meg kapuit a Müpa. Az etióp jazz atyjaként emlegetett zenész, Mulatu Astatke és héttagú zenekara érkezik Magyarországra, hogy hosszas várakozás után egy fergeteges koncerttel örvendeztesse meg magyar közönségét.
BIB (USA), Norms, Lincs [ hardcore ] Budapest, Auróra, október 31. 21:00
Míg október 31-én roséfröccsel táplálkozó zombik, vámpírok, vérfarkasok és Holló-imitátorok özönlik el az elektronikus bulikat, addig a régivágású hardcore hívei civilben veszik az irányt az Auróra felé.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Dr. Lonnie Smith Trio [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, november 8. 19:00
Őserő, profizmus, életigenlés – ezekkel a szavakkal jellemezhető Dr. Lonnie Smith orgonista pályafutása. Az immáron 75 éves jazz-zenész több mint fél évszázada tevékenykedik a szakmában, és a zenei irányába való elköteleződése kicsit sem csorbult a hosszú évek alatt.
Lovasi 50 - Az első 50 év legjobb dalai [ alternative / rock ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, november 11. 20:00
Egy komplett univerzum, a Naphoz Holddaltól a Semmi Konferenciáig. Aki még nem hallotta Lovasi András nevét, az gyorsan jöjjön ki a Lófej-ködből, és keressen rá a pécsi dalszerző-(basszus)gitáros-énekes három évtizedes karrierjének monolitjaira.
„MVM Koncertek – A Zongora” Budapest, Zeneakadémia, Müpa Budapest, október 16., 24., 19:30
Két közönségkedvenc művész, Jevgenyij Koroljov és Balázs János grandiózus koncertjével kezdődik A Zongora-sorozat a 2017-es szériájának őszi évada.
Játék
Őserő, profizmus, életigenlés – ezekkel a szavakkal jellemezhető Dr. Lonnie Smith orgonista pályafutása.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.