Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló február 20 - 26.
Dalok bentre, lemezbemutató, popos lazulás, atmoszférikus avantgárd metal, sramlival kevert hiphop és freejazz, lírai dallamok és rock. Ha ennyiből nem egyértelmű, mi mindenre bulizhatsz a héten, görgess tovább!
Alcest (FRA), Birds in Row (FRA), Kælan Mikla (ISL) [ metal ] Budapest, A38 Hajó, február 23. 19:00
Megannyi példát tudunk felhozni rá, hogy kályhacsőhangzású black/death metal formációk idővel rákapnak a muzikalitás ízére, és egyre nyomasztóbbnak érzik a műfaji korlátokat. Ezen folyamat egyenes következménye pedig, hogy a harmadik-negyedik albumuk stílusa már köszönőviszonyban sincs a kezdeti irányvonallal.
Obscura (D) God Dethroned (NL) Thulcandra (D) Fractal Universe (FRA) [ death metal / progressive ] Budapest, Dürer Kert, február 23. 19:00
Valahol ironikus, hogy a 90-es évek kezdetén pont egy Death nevezetű zenekar bizonyította be azt a tézist, hogy a death metalt a látens korboncnokok mellett a matematikaprofesszorok is magukénak érezhetik.
Tycho (USA), Poolside (USA) [ ambient ] Budapest, Akvárium Klub, február 24. 20:00
Az A38 hajó révén köt ki az Akváriumban a tengerentúli zseni, Scott Hansen. Új felállást rántott össze az instrumentális múltú zenekarvezető, akinek régóta fájt a foga egy kollaborációra a Saint Sinner művésznéven ügyködő Hannah Cottrell énekesnővel.
F*ck Plastic Waste Karnevál: PASO, Kaukázus [ alternative / ska ] Budapest, Barba Negra Music Club, február 28. 19:30
F*ck Plastic Waste Karnevál néven télűző-tavaszcsalogató jelmezbált rendez két hazai fesztiválkedvenc. Az est témája az egyszer használatos műanyagok betiltása, melyek ugyanúgy a bögyében vannak a Pannonia Allstars Ska Orchestrának, mint Janóéknak.
Innellea (D) + Guy Mantzur (IL) [ house / techno ] Budapest, Cinema Hall, február 29. 23:00
A We Are Cre8tion, a Playground Events és a W3 Events összefogott, hogy közös télűzést kanyarítson. A szökőnapot nemcsak az Innellea debütje teszi majd emlékezetessé, de a müncheni székhelyű Plattenbank kiadó izraeli tulaja is pörgetni fog.
Myrath (TN) – The Magical Tour 2020 [ metal / progressive ] Budapest, Dürer Kert, március 1. 19:00
Bevalljuk töredelmesen: a tunéziai metálszínérrel kapcsolatos műveltségünk nem kevés kívánnivalót hagy maga után, a Myrath neve azonban annak ellenére is fogalom, hogy a zenekar nem tekinthet vissza több évtizedes múltra.
Kelis (USA) [ hiphop / r&b ] Budapest, Akvárium Klub, március 3. 19:00
Két évtizede már annak, hogy Kaleidoscope című, bemutatkozó albumát útjára bocsátotta Kelis Rogers. Az 1999-es debüt után négy évvel indult be igazán a Bossy hölgy karrierje: a 2003-as Tastyt megkajálta a világ, és azóta is szívesen repetázik belőle.
Papa Roach (USA), Hollywood Undead (USA), Ice Nine Kills (USA) [ hiphop / metal ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, március 4. 18:00
Egyes szakvélemények szerint a csótányok még egy atomháborút is képesek lennének átvészelni, nemhogy egy zenei irányzat kimúlását.
PESTI ESTek: Che Sudaka (ES) [ reggae / world music ] Budapest, A38 Hajó, március 18. 20:00
Argentin és kolumbiai vándorok találtak új hazára, és 2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra. Ötödjére tér már vissza a négyfős kompánia, hogy nyolc év után ismét felvehessük velük a Conectandót.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.