Kedvenc helyek

Programajánló
Akusztikus koncertek [ alternative / indie ] Budapest, Trip Hajó, május 8., 15., 22., 29., 19:00
Májustól kezdődően, egész nyáron át szerda esténként a Szilágyi Dezső tér környékét jó zenék töltik majd be. Nyit a TRIP hajó terasza, ahol ezeken az alkalmakon akusztikus koncerteknek lehetünk fültanúi, miközben gyönyörködünk a dunai panorámában.
Heti koncertajánló május 23 - 29.
A szíriai lakodalmas techno sztárja, Omar Souleyman visszatér Budapestre, a brit Muse zenekar pedig legújabb albumát mutatja be a fővárosban. Lesz még örömzene, délszláv tamburaszólamokat is hallhatunk, valamint pop, rock és elektronikus slágerek is felcsendülnek a héten.
Zsidó Művészeti Napok [ world music ] Budapest, május 25. - június 2.
Nem csak Menyasszonytáncba vinné a közönséget az idei Zsimü: 2019-ben lesz Chagall fuvolára, kóser Budapest Bár, jazz – számos variációban, és tekintélyes mennyiségű klezmer is. De az irodalom, a film és a képzőművészet is képviselteti majd magát.
Members Only vs. World Tour - Kid Trunks x Craig Xen (USA) [ hiphop ] Budapest, A38 Hajó, május 27. 19:00
Csak tagoknak – a Members Only kollektíva bizony megszűri, kiket vesz fel soraiba. Ha a tengerentúlon születtél, mondjuk a 2000-es évek környékén, akkor máris esélyes vagy az Xxxtentacion nevű alapítónál, hogy kiteljesedj, mint hiphopelőadó.
Return Of The Enemy Tour - Shining (SWE), Srd (SLO) [ experimental / metal ] Budapest, Supersonic: Yuk + KVLT BP, május 29. 19:00
Mint tudjuk, Shining néven két skandináv metalzenekar is működik párhuzamosan, ám az öltöny egyikük esetében sem bevett viselet, így nem is nagyon citálják egymást bíróság elé.
Mosoly koncert - Rúzsa Magdi és a 100 Tagú Cigányzenekar [ pop / world music ] Budapest, Erzsébet tér, május 30. 19:00
Az Út a Mosolyért Alapítvány és az e.on máris mosolyt csal az arcunkra egy szép közös gesztus révén. Rúzsa Magdi és a cigányzenészek jó okkal rezegtetik meg a belvárost: az első Autista Krízisház és Oktatási Központ ügyéért adnak jótékonysági koncertet.
Korai Trancemission [ psychedelic / trance ] Budapest, Trip Hajó, május 30. 20:00
A Korai Öröm Band nem ismeretlen a haza közönség számára, a zenekar tagjaiból alakult formáció célja pedig visszatérni a pszichedelikus gyökerekhez, amit feszültségkeltés képen monoton dob és minimál basszus kísér.
Quimby Cirkusz [ alternative / rock ] Budapest, Budapest Park, május 31. 18:00
Hatalmas sikerrel debütált tavaly a Cirque du Quimby, a zenekar nagyszabású show-műsora, ami idén egy még nagyobb porondra költözik.
Stil vor Talent Festival [ electronica / techno ] Budakalász, Lupa-tó, Budapest, Akvárium, június 1. 12:00
A Budapest Calling ismét Berlint veszi célba: tematikus napot tart két helyszínnel, kilenc fellépővel. A duplán vízparti nyárindító a Stil vor Talent égisze alatt zajlik majd: a menő e–zenei kiadó mutatja meg, hol tart a német underground szcéna.
Wacken Metal Battle Hungary 2019 [ metal ] Budapest, Barba Negra - TRACK, június 2. 12:00
Ahogy a korábbi években, idén is több hazai zenekar szállhat ringbe, hogy egyedüliként kijusson Európa talán legnagyobb metálfesztiváljára.
12
1 / 2 oldal
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.