Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló július 19 - 25.
Ha esik, hallgassunk borongós popot, ha fúj, magyar nemzeti hiphopot, napsütéshez balkán rezeseket ajánlunk görög táncházzal, a punnyadás ellen pedig a gospel-punk a nyerő... Joe Satriani időjárástól függetlenül letisztult hard rockot kínál, de észt indie-folkra és spanyol flamencóra is eshet a választásunk az éppen aktuális vérmérsékletünk szerint.
Söndörgő [ folk / world music ] Budapest, Szabadság híd, július 22. 20:00
A Szabihíd kellős közepét veszi birtokba a Dunával amúgy is meghitt viszonyt ápoló Söndörgő zenekar. Plédet vigyen a kedves piknikezni vágó folkrajongó, és nyitott füllel élvezze a szentendrei délszláv dallamokat, szemét pedig a panorámán legeltesse!
VI. Óbudai Blues Fesztivál [ blues ] Budapest, Kobuci, július 23 - 26.
Immár hatodszor lenne alkalmunk elsütni a kőkorszaki viccet, melyből kiderül, mi történik, ha visszafelé játszunk le egy bluesdalt. Ettől azonban most humánus okokból eltekintenénk, lássuk inkább a műfaj egyik legnagyobb hazai ünnepének felhozatalát!
Combichrist (USA), Wednesday 13 (USA) [ industrial / metal ] Budapest, A38 Hajó, július 25. 19:00
Nem a Combichrist az első zenekar az industrial színtéren, mely a korai idők elektronikus hangzású anyagai után felfedezte a torzítópedál szépségeit, és a metál felé vette az irányt.
Napkelettől Napnyugatig A Knack Cordial Folk Group és a Hungarian FolkEmbassy (vendég: Bognár Szilvia, Pósfa Zenekar) műsora és kínai-magyar táncház Budapest, Várkert Bazár, július 26. 19:00
Mindig becsülendő, ha valaki tesz azért, hogy a magyar kultúra értékei fennmaradjanak, és méltón legyenek képviselve az utókor számára – különösen, ha az a valaki semmilyen szálon nem kötődik hozzá, leszámítva azt a nyitottságot és tiszteletet, amit a magyarság irányában tanúsít.
PESTI ESTek: Einstand, Junkie Jack Flash [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, július 26. 20:00
Az einstand egy olyan német gyermeknyelvi kifejezés, amit régen felszólításra használtak – valószínűleg ezért zenél ezen a nevén az Erős József által vezetett formáció, amely minden egyes alkalommal tombolásra buzdítja a közönséget.
Grindrise Fest 9. - The Royal (NL), Of Virtue (USA), Harmed, Sleepless, Dreadwolf, Aspects [ hardcore / metal ] Budapest, Dürer Kert, július 27. 18:30
Jelen állás szerint a legutolsó dolog, amiért az underground metálszíntérnek aggódnia kell, az nem más, mint hogy minőségi dalokban utazó metalcore-zenekarokból nincs valódi utánpótlás. Erre ugyanis – többek között – a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Grindrise Fest is rácáfol.
Wombo Orchestra (F) [ world music ] Budapest, ELLÁTÓház, július 29. 20:30
Még ki sem hevertük a focivébét, ahol a pályán a franciák bizonyultak a legjobbnak. A fúziós mezőnyből hasonlóan kiemelkedik ez a kevert náció – bizony, ha egy zenekar sokszínű, akkor gazdag is: összeadja mindazt a tarkaságot, ami a tagoké.
11. Ördögkatlan Fesztivál [ alternative / world music ] Nagyharsány, Kisharsány, Beremend, Villánykövesd, Vylyan-Mokos, július 31. - augusztus 4.
Tinédzser lett a „legharsányabb” fesztivál, mely család- és műfajbarát is egyben: itt színház, játszóház és táncház is megfér egymás mellett. A szabadtéri koncertek pedig elsőrangúak: legyen az népzene, beatbox, jazz, balkán, rezespunk vagy műanyagmetál.
Deep Ford (F) [ jazz ] Budapest, BMC - Opus Jazz Club, augusztus 1. 20:00
A Deep Ford zenekar szótárában a profizmus ugyanolyan kiemelt helyen szerepel, mint a működésük alapjául szolgáló improvizáció. A francia-angol trió, habár csak nem olyan rég ragyogott fel a jazz zene egén, már most jelentős előadónak számít a műfajban.
12
1 / 2 oldal
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.