Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló december 14 - 20.
Befelé fordulós dark-wave, lélekemelő psy-trance, fagyos északi sámándallamok és fúziós zenék széles választéka, mint countrysított metál, jazzesített pop és folkosított funk vár ránk advent kellős közepén, amikor a leghosszabbak és a legsötétebbek a téli éjszakák.
End of an Era - Farewell Tour: Bong-Ra (NL) [ break / jungle ] Budapest, Dürer Kert, december 15. 23:00
Bong-Ra most látta elérkezettnek az időt, hogy megtörje az amen break-hagyományt, és valami teljesen újba fogjon. Jason Köhnen két évtized után műfajt vált, de ezen az estén mindent meg fog tenni, hogy sokáig emlékezzünk munkásságának erre a korszakára.
For the Sake of the Song 2017 The Matter, Dukat (SRB), I Am Soyuz, Beeside (I), The Devil's Trade, Upor András, Papaver Cousins, Reema (UK), Zanzinger, Duke Bluebeard [ acoustic / folk ] Budapest, Akvárium Klub, december 16. 20:00
A For the Sake of the Song nem más, mint a Lone Waltz Records folkfesztiválja. A műfaji megjelölés alatt nem tradicionális népzenei formációk értendők, hanem olyan előadók, akik szerzeményeikbe beleszőnek – nagyrészt amerikai gyökerű – népzenei elemeket is.
20 éves a Fonó Zenekar [ folk ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 16. 20:00
135 éve született Kodály Zoltán, így Agócs Gergely és két évtizede aktív zenekara méltán ünnepelhet. A Kárpát-medence hagyományát hitelesen közvetítő, hét főt számláló együttes mögött hét nagylemez, számos terepkutatás és népzenei tábor is van már.
Hiperkarma - Akusztik tévéfelvétel [ alternative ] Budapest, A38 Hajó, december 19. 14:00
Egy igazán jó dal akusztikus hangszerelésben is legalább olyan meggyőző, mint nagyzenekari kísérettel – mondja, aki szereti a bődületes közhelyeket. Akik azonban látták valaha Bérczesi Robi valamely unplugged performanszát, beláthatják, hogy ebben az említett klisében komoly igazság lakozik.
Caramel Karácsony [ pop ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, december 22. 20:00
Nagyszabású koncerttel ünnepli az adventi időszakot Caramel. Az egykori Megasztár-győztes a tőle már megszokott fülbemászó rádiós slágerek helyett most egy érzelmesebb, meghittebb hangvételű dalcsokorral készül.
A 25 éves Pesti Est bemutatja: Zuboly Karácsony, vendég: Csángálló [ hiphop / world music ] Budapest, A38 Hajó, december 23. 19:30
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival, a magasztos a giccses melódiákkal; ráadásul mindez együtt olyan vehemenciával húzza a szekeret a magyar éjben, melyről lemaradni: vétek.
Ami belefér! [ folk / fusion ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 27 - 30.
Idén sem fukarkodik a Fonó az év végi ajándékozással. Bő egytucat fellépővel kedveskedik a Sztegova utcai kultikus intézmény a négynapos előszilveszteren, ahol elsősorban folkzenék szólnak majd, de alter- és jazzelőadók is megfordulnak szép számmal.
12hrs Techno Marathon - UMEK (SLO) [ house / techno ] Budapest, Corvin Club, december 27. 22:00
Erős évzáróra készül a Corvin: nem más, mint az egyszerre négy lemezjátszón is pörgetni képes, technolegendává avanzsált szlovén nagymester teszi ezen esten itt a tiszteletét. Ráadásul mindez egy 12 órás maraton keretén belül fog megvalósulni.
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.