Kedvenc helyek

Programajánló
Óbudai Nyár 2017 Budapest, Óbuda, június 16. - augusztus 26.
Minden évben érdemes kijönni Óbudára, ahol a legnagyobb hőségben is felfrissítő programok részesei lehetünk. A több mint egy tucat helyszínen zajló események közt vetítések és színházi előadások is szerepelnek, a zenei paletta pedig üdítően sokszínű.
Heti koncertajánló Budapest, június 22 - 28.
Júniusban is dübörögnek a budapesti éjszakák, egy kis kánikula nem lehet akadály! Dubstep és riddim, techno és acid, underground pop és elektronika, soul és r'n'b, illetve klasszikus és rockzene egyaránt szerepel heti buliajánlónkban.
Björn Meyer (S) [ jazz ] Budapest, BMC - Budapest Music Center Koncertterem, június 25. 19:30
Hosszas várakozás után végre Magyarországon ad koncertet a basszusgitár-virtuóz, Björn Meyer. A svéd zenész a Budapest Music Centerben búcsúztatja a június hónapot és csap a húrok közé – na persze nem a szó szoros értelmében.
Lajkó Félix: Most jöttem [ folk ] Budapest, Kobuci Kert, június 25. 20:00
A Most jöttem című folkprodukcióval érkezik a „Vajdaság Paganinije” Óbudára. A táncháznak is beillő hangulatért a hegedű- és citeraművész mellett csodás énekesnők és népzenészek is felelnek, összjátékuk során folktémák variációi bomlanak ki.
To Meet Again: Gábor S. Pál dalai [ jazz ] Budapest, BMC - Budapest Music Center Koncertterem, június 30. 19:30
Egy különleges lemezbemutató koncertnek lehetünk fültanúi június utolsó péntekjén. Ezúttal szaxofonok, zongorák és ütős hangszerek szárnyán barangolhatunk a jazzvilág kiaknázatlan szegleteiben a világszínvonalú zenész, Tony Lakatos vezetésével.
Rupa & The April Fishes (US) [ punk / reggae / rockabilly ] Budapest, Kobuci Kert, július 1. 20:00
A San Franciscóból érkező zenekar tagjai a világ különböző tájairól származnak, különleges, egyedi hangzású dalaikban műfajok és kultúrák keverednek. Zenéjükben megfér egymás mellett a punk, az indie rock, a reggae, a raga, a rockabilly és a sanzon. Szövegeiket elsősorban angol, spanyol és francia nyelven éneklik.
Mystical Waves: DJ Ondrej Psyla (CZ), Woody Woodpekker, Gra3o, Wegha, Toge, KeZo [ psychedelic / trance ] Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum, július 1. 22:00
A Margitsziget körül mostanában elég sok misztikus hullám kavarog, amit a x szervezőcsapat ajánl, az a psytrance hangullámokba való csobbanás. Egész pontosan a prágai Mystical Waves kiadó feje, Ondrey Valenta gerjeszti ezeket a frekvenciákat.
Lowest Creature (S), City Keys (SCA), Cold Reality, Fateful Strike, Still Cold [ hardcore ] Budapest, Dürer Kert, július 2. 19:00
Skandináviáról sokkal inkább az extrém hangzású metálzenekarokra és a térdig eresztett gitárokkal zúzó rock’n’roll májgyilkosokra asszociálnánk, mintsem a tradicionális hardcore csapatokra. A svéd Lowest Creature ez utóbbi vonalat erősíti, ugyanakkor felfedezhető bennük a 80-as évek crossover bandáinak hatása is.
Holawind (A) [ world music ] Budapest, Szimpla Kert, július 5. 20:00
Mintha a Tiger Lillies női alteregója volna ez az osztrák kvintett, mely brechti színpadiasság helyett a hangszerparkjával tűnik fel. A gitár, hegedű és dob még hagyján, de hárfával, cimbalommal és csellóval nem akárki csinál errefelé forradalmat.
The Hot Sardines (USA) [ jazz ] Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 7. 20:00
A jazz új generációjának egyik legtehetségesebb formációja, a The Hot Sardines július 7-én, 20 órától először mutatkozik be Magyarországon.
12
1 / 2 oldal
Játék
A 2013-ban alakult formáció zenéjében ukrán népi motívumok és hangszerek vegyülnek elektronikával.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.