Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló május 17 - 23.
Kalandozás Westerosban, varázslatos világzene, downtempo, EDM, morning- és psy-trance, dreampop és elektronika... Minden adott ahhoz, hogy kiszakadjunk kicsit a valóságból a zene és a bulizás által az elkövetkező napokban.
Budapest Folk Fest 2018 [ folk / world music ] Budapest, Fonó, Várkert Bazár, május 23 - 27.
Szerdán a Fonóban erdélyi motívumokkal nyílogat a fesztivál, majd a csütörtök már a törököké, a Góbé mellett. Pénteken franciákkal mulathatunk, szombaton pedig lengyelek hódítják meg a Várkertet. A vasárnap egy Kárpát-medence-csobbanás lesz, családilag.
Heti koncertajánló május 24 - 30.
Ausztrál-német neosoul, ghánai rap, kelet-európai raggamuffin, dán szintipop, amerikai gitárcentrikus posztpunk... A héten tobzódunk a különleges zenei stílusokban és a nemzetközi felhozatalban.
Gaby Moreno (GCA) [ latin / world music ] Budapest, MOMkult, május 24. 20:00
Első ízben látogat hozzánk a 36 éves guatemalai multiinstrumentalista hölgy, aki a latin Grammy-díjat a legjobb fiatal művészként 2013-ban érdemelte ki. Az R&B-t, bluest és soult mariachitóval, bossa novával és latin poppal lágyan elegyíti az énekesnő.
12. Belvárosi Fesztivál Budapest, V. kerület, május 25 - 27.
A közhiedelemmel ellentétben az utcabál nem (csak) a vidékiek kiváltsága. Az V. kerület immár 12. alkalommal rendezi meg a Belvárosi Fesztivált: a Szabadság téren az alternatív- és poprajongók, az Erzsébet téren a világzene hívei, a Zrínyi utcában a nosztalgiázni vágyók, …
PESTI ESTek: Szeder [ pop ] Budapest, A38 Hajó, május 25. 20:00
Hab a tetején albumának címével Szeder mintha saját magát pozicionálta volna a popzenei palettán: az egyre népszerűbb énekesnő ugyanolyan játékos könnyedséggel lavíroz a dallamok hátán, mint négy évvel ezelőtt, amikor egy szál gitárral a kezében, dalszerzőként mutatkozott be a közönségnek.
CityMatiné - Acropolympos: Cesar Merveille (F) [ house / techno ] Budapest, Citadella, május 26. 10:00
Cézárság, avagy Cesar Merveille hegymenetbe kapcsol: egetverő berlini ütemek, Ikaroszként a magasba szárnyaló dallamok – a francia producer ismeri ám a dörgést! Villámkezű Zeuszként rakosgatja a fekete korongokat a bátor pesti halandók számára.
Ben Caplan & The Casual Smokers (CA), Hangácsi Márton [ folk / roots music ] Budapest, Dürer Kert, május 28. 19:00
Kanada zenei szcénájának egyik legfurfangosabb figurája érkezik hozzánk május 28-án. A művészetét folkzenei elemekre felépítő Ben Caplan 2016-ban már bizonyított a Dürer Kert színpadán.
The Lord Of The Underworld Tour Six Feet Under (USA), Infernal Tenebra (HR), Critical Mess (D), Morose Vitality (USA), Dead Eyes Always Dreaming (USA) [ death metal ] Budapest, Dürer Kert, május 30. 18:00
Immár 23 éve annak, hogy Chris Barnes otthagyta a vérben térdig gázoló Cannibal Corpse-ot, hogy a Six Feet Under élén merüljön el nyakszirtig a belsőségekben.
PESTI ESTek: Rosalie (PL), yesyes [ downtempo ] Budapest, A38 Hajó, június 8. 20:00
Medárd-napon, ha zeng az ég, akkor sok eső jön. A megrázó hanghatásokhoz az A38 aznap nem fog hozzájárulni, inkább érzelmileg kavarhat majd fel. Kellemes, ám tartalmas estét ígér egy lengyel elektro-pop tünemény, illetve a hazai downtempo duó.
12
1 / 2 oldal
Játék
Kellemes, ám tartalmas estét ígér egy lengyel elektro-pop tünemény, illetve a hazai downtempo duó az A38 Hajón!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.