Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló október 10 - 16.
House, triphop és goth zenék mellett olyan zenei csemegék is bekerültek heti ajánlónkba, mint például a jakuza black metal, mely műfajt a japán Abigail interpretálja a hazai közönségnek.
Per ’Bass Viking’ Mathisen & Gary Novak Project feat. Mogyoró Kornél, Nagy „Yancha” János & Mike Gotthard (N/USA/H) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 16. 20:00
A Mathisen családból Per a basszusgitárt választotta; és fivérei szintén zenészek: Hans gitárosként keresi kenyerét, Ole fúvós lett, míg Nils a billentyűkön éli ki tehetségét. A norvég jazzbőgős a fjordok frissességét hozza új crossover produkciójába.
V. Latin-amerikai fesztivál [ latin / world music ] Budapest, Óbudai KK - Csillaghegyi KH, október 19. 12:45
Egzotikus zenék, tüzes táncok és gasztronómiai különlegességek versenyeznek egy hűvös októberi napon az Óbudán megfordulók figyelméért. A dél-amerikai államok fülledt életérzése mellett még mexikói, illetve karibi kóstolóban is részesülhetünk.
VIII. Országos Slam Poetry Bajnokság – Döntő [ funk / rap ] Budapest, Trafó, október 23. 19:00
Tavaly a hazai slammermezőnyben Molnár Péter diadalmaskodott, aki a Magyarországon lezajlott, 2018-as európai verseny bajnoki címét is sikeresen megcsípte. Most 26 tehetséges szószátyár arc feszül egymásnak, hogy sodró ütemekre szövegeljen.
Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso Ufo (JP), Lemurian Folk Songs [ psychedelic / rock ] Budapest, Dürer Kert, október 23. 19:30
Aki már látott valaha King Kong VS Mega Godzilla-kaliberű filmet – hogy csak a legkézenfekvőbb példát említsük –, bizonyára tisztában van vele, hogy a japán művészeknek nem kell némi pszichedéliáért a szomszédba mennie.
Lovasi András: Tűzijáték délben [ acoustic / rock ] Budapest, Óbudai KK - Óbudai Kulturális Központ, november 9. 19:30
Lemezbemutató műsorral látogat a San Marco utcába Bandi a hegyről. A Kispál és a Borz, a Kiscsillag és a Budapest Bár ikonikus pécsi hangja ezúttal azokat a dalokat vezeti elő, amelyek a többi projektjéből kilógtak, és ezáltal személyesebbek is.
Világsztárok a BJC-ben - James Carter Organ Trio (USA) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 22., 19:00 és 21:00
James Carter külsőre leginkább úgy fest, mint John Coffey a Halálsoron című klasszikusból („mint a kávé, csak nem úgy kell írni”), ugyanakkor természetfeletti képességeit is rendszeresen demonstrálja, valahányszor szaxofon kerül a kezébe.
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.