Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló december 5 - 11.
PESTI ESTek, Grammy-díjas világsztár, hard rock, buli a szabadságjogokért és elektronika. Címszavakban ennyi, bővebben pedig: Nick Warren, colorstar, Palotai, Whizz-bang, Sinead O’Connor, Hardline és a Boratot megidéző Shantel & Bucovina Club Orkestar is koncertet ad a héten.
PESTI ESTek: Shantel & Bucovina Club Orkestar (D) [ electronica / world music ] Budapest, A38 Hajó, december 11. 20:00
A román-ukrán határvidékről származnak a mannheimi Stefan Hantel felmenői. A germán elektronikus zenész nem először tesz kísérletet arra, hogy a tiszteletére megtelő Hajót elkösse, és egészen a Balkánig vigye, miközben mindenki ropja a fedélzeten.
Heti koncertajánló december 12 - 18.
Decemberben ki így, ki úgy hangolódik az ünnepekre. Az industrial legenda Die Krupps mindenesetre már csütörtökön megalapozza a hétvégét, vasárnap hazai rapperek társaságában adventezhetünk, míg másnap a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron popdalokkal vezethetjük le a feszültséget.
PESTI ESTek: Die Krupps (DE), Viral (USA), Manntra (HR) [ industrial ] Budapest, A38 Hajó, december 12. 20:00
Németországban minden olyan underground műfaj komoly népszerűségnek örvend, mely megköveteli a hegesztőszemüveg és a latexcuccok viseletét vagy az „Edgar Allen Poe halott menyasszonya”-szettet.
Péntek 13 - skeemers, The California Nightmares, Doggos [ indie / rock / surf ] Budapest, Auróra, december 13. 20:00
A 60-as években megannyi formaldehidben tárolt zenei stílus született, ami a mai napig nem vesztett létjogosultságából. Ilyen pl. a surf rock is, melynek immár komplett színtere van a fővárosban.
Amoeba - Lemezízelítő, Perrin [ funk / hiphop ] Budapest, Akvárium Klub, december 14. 19:00
Keep the funk alive! – szól a főzenekar mottója és 2015-ös debütlemezének címe, akik azóta is eleget tesznek ezen közszolgálatnak. A műfaj művelése az elmúlt évek során terebélyesedett: most még táncosabb irányba indult el a szupergrupp.
Terra Profonda: For the sake of the mountains – Lemezbemutató [ blues / funk ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, december 14. 20:00
2012-ben jelent meg a Mélyföld név a magyar zenei élet zegzugos térképén. A bluesos vonulatokat drámai elemekkel színező trió a Ripoff Raskolnikov Band előtt is bizonyított már, illetve Hollandiában, az Eurosonic fesztiválon is bemutatkoztak.
Advent a Várkert Bazárban - Both Miklós, Bozhychi énekegyüttes [ folk / world music ] Budapest, Várkert Bazár, december 15. 19:00
Elfeledett karácsony Ukrajnában címmel egy ősbemutatón pillanthatunk be a szomszédos ország falusi közösségeinek ünnepnapjaiba, akik a nélkülözés és a begubózás miatt a mai napig meg tudták őrizni sokszínű kultúrájukat és sajátos szokásaikat.
Stray From The Path (USA), The Devil Wears Prada (USA), Gideon (USA), Loathe (UK) [ hardcore / metal ] Budapest, Dürer Kert, december 17. 18:30
Bár a Stray From The Path a hardcore őshazájában, New Yorkban alakult meg, a csapat vajmi kevés zenei rokonságot ápol az Agnostic Front vagy Sick Of It All kaliberű veteránokkal.
Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje [ pop ] Budapest, KlauzálHáz, december 19. 19:00
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?” – és Udvaros Dorottya óhaja sokszorosan teljesült…
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Ma kerül ki a lelőhelyekre, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.